FINALISTA KATEGORIE - SOUKROMÝ INTERIÉR NOVOSTAVBA

FINALISTA KATEGORIE - SOUKROMÝ INTERIÉR NOVOSTAVBA

 

DŮM V ŠÁRECKEM ÚDOLÍ S DOPLŇKY PODLE ROČNÍCH OBDOBÍ, PRAHA

Studio navrhovalo interiér domu v projektu rezidence v Šáreckém údolí pro mladou rodinu. Hlavní materiálem byla zvolena dřevěná podlaha, která byla použita i na některých stěnách v ložnici a koupelnách. Nadčasový interiér, který nepodléhá módním trendům, si mohou klienti sami přizpůsobit své náladě nebo ročnímu období díky doplňkům.

(kategorie: novostavba; autor a přihlašovatel: Ing. Arch. Hana Davidová a studio Flat White, www.flatwhite.archi)

Návrh interiéru byl přizpůsoben majitelům – mladé rodině s dětmi. Jako hlavní material byla zvolená dřevěná podlaha, která byla použita i na některých stěnách v ložnici a koupelnách. V dome se tak prolíná dřevo v kombinaci s bílou barvou, šedou přírodní dlažbou s akcenty černých ocelových prvků. Cílem bylo vytvořit interior, který nebude podléhat módním trendům a doplnky si jej klienti budou sami přizpůsobovat náladě nebo ročnímu období.

Hlavní obytný prostor je přizpůsoben setkávání rodiny a přátel. Sedačky jsou orientoány u krbu tak, aby si lidé povídali, nikoli sledovali televizi. Krb se stal srdcem celého domu a podle toho je zvolena jeho orientace. Jídelní stůl je prostorný a umožní sezení až osmičlenné skupině. V prostorné kuchyni dominuje ostrůvek obložený přírodním mramorem a zabudovanou varnou deskou s odsavačem. Sezení u ostrůvku je dalším společenským místem v tomto domě. Vysoká část kuchyně ukrývá spižírnu a volně navazuje na knihovnu v obývací části.

V koupelnách je použita dlažba betonového vzhledu a je zkombinována s dřevěnými stěnami, které v sobě ukrývají úložný prostor. Na ten je kladen důraz v celém domě, ale je navržen tak, že dům není na první pohled přeplněn nábytkem.

15.04.2018