ENTRÉE RESTAURANT V OLOMOUCI

ENTRÉE RESTAURANT V OLOMOUCI

Na začátku příběhu restaurace Entrée je nevyužitá a chátrající budova olomoucké operety – Hodolanské divadlo. Investor se rozhodl tento objekt oživit a vytvořit moderní a nápaditý komplex čtyřhvězdičkového hotelu, špičkové restaurace, odpočinkového wellness centra a vzrušujícího kasina.
(kategorie: veřejný interiér I.; autor: Pavel Kříž, KOMPLITS s. r. o., www.komplits.com; přihlašovatel: LUGI s. r. o., www.lugi.cz) 

 

Šéfkuchařem restaurace se stal mladý a ambiciózní Přemek Forejt, interiér dostal na starost designér Pavel Kříž ze studia Komplits. Z intenzivních diskuzí o jídle, životě, vesmíru a vůbec vzniklo těžiště konceptu – inspirováno přírodou. Tři životně důležité elementy (investor, šéfkuchař a designér) začaly chrlit nápady a vytvářet hravou koláž chutí, barev, materiálů a pocitů.

Jen díky osvícenosti a důvěře investora, který dal dvěma zapáleným lidem možnost tvořit věci podle sebe, vznikla restaurace, která je unikátní, překvapivá a zábavná. V jídle i interiéru.

Výsledkem je hravý prostor. Host vidí od každého stolu interiér z jiné perspektivy. Vždy vidí trochu jinou restauraci. Zdánlivé přebujení prvky má svou vnitřní logiku, svůj vnitřní řád. Tak jako příroda. Záměrem nebylo ji přenést do interiéru, spíš vytvořit její interpretaci s pomocí designu.

V podtónech jednotlivých prvků lze rozeznat důraz na použití přírodních materiálů. Zařízení tvoří z velké části atypy stvořené speciálně pro toto místo a pro tento koncept.

Interiér restaurace začíná už na chodbě. Plastická stěna z kovových lamel tvoří opláštění výtahu a přírodní oponu, která se před návštěvníky symbolicky otevírá a odkazuje na původní roli budovy. Spoluprací s Danielem Pirščem jsme našli nové uplatnění pro jeho 3D drops, čímž vznikla plastická obloha nad barem a dominanta při samotném vstupu do restaurace. Díky Lugi se povedlo zhmotnit neotřelý bar, který svým technickým řešením posouvá běžný multiplex do nové roviny. Noel pomohl s realizací tradičního selského stolu s masivní deskou z corianu. Pohltila ho však příroda a nyní stůl luminiskuje skrz vyfrézovaný fládr dřeva na povrchu. Společně s firmou Bulb jsme nad chef’s table usadili model 38 od kanadské firmy Bocci. Osazením živými rostlinami vyrostla nad hlavami návštěvníků noční louka.

To všechno jsou jen některé zajímavé prvky interiéru inspirovaného přírodou. Byla by škoda zkazit vám radost z objevování…

 

Adresa:

Entrée restaurant

Ostravská 1, Olomouc

12.03.2016