BISTRO SALT´N´PEPA, PRAHA

BISTRO SALT´N´PEPA, PRAHA

 

Na Letné se otevírají bistra jako houby po dešti, a proto se majitelé rozhodli vytvořit místo, které budou hosté znát již od nepaměti, které bude zapadat do sousedství a mít příjemnou rodinnou atmosféru. Vznikl tak zajímavý vzdušný prostor s originálními dekoracemi a odvážnými barevnými kombinacemi, díky kterým se interiér snadno zapamatujete.

(kategorie: veřejný interiér I; autor: Radovan Mačák, PRAGUE DESIGN HUB; přihlašovatel: SALT N PEPA s.r.o.)

O návrh Salt & Pepa Kitchen se postaralo designové studio Prague Design Hub pod vedením designéra  Radovana Mačáka. Realizaci truhlářských a čalounických prvků pak provedla firma Triant .

Majitelé Radovan a Zuzka Tlstovič si vybrali pro nové bistro prostor bývalé kavárny Balkon o rozměru 150m2 v ulici Milady Horákové. Požadavkem majitelů bylo vytvořit interiér bistra, který bude půosobit dojmem, že je na místě již od nepaměti , zapadá do sousedství a má  příjemnou  rodinnou atmosféru. Přesto design musí být vzdušný a originální.

Prostor sestává z přízemí a sklepního prostoru. V přízemí je kuchyň, bar, prostory bistra a schodové sezení. Přízemí je členité a má dvě  výškové hladiny, které byly velkou výzvou pro designéry. Platformy byly  dozděny a doplněny, schody přesunuty, a tak umožnily více míst k sezení v horní části bistra. Kuchyň byla umístěna do zadní části spolu s barem, který tvoří ‘Focus Point’. V dolní části přízemí je originální schodové sezení s posuvnými polštáři, které má  komunitní feel. V zadní části je multifunkční prostor, který přes den slouží jako dětský koutek. Večer díky sklopnému stolu je možné jej jednoduše přeměnit na velký stůl k sezení pro 6 osob.

Ve sklepním prostoru je umístěna toaleta a přípravná kuchyně.

Designéři se nechali inspirovat domem, ve kterém se bistro nachází, a který byl postaven ve 20. letech devatenáctého století.

Odvážné barevné kombinace, rubínová, tmavě zelená, peprmintová a tělová spolu s teraco dlaždicemi a tmavým dřevem dávají interiéru originální atmosféru. Velký důraz byl kladen na umístění barevných ploch a detail obložení baru, drátosklo a výsuvné okno mezi kuchyní a bistrem,  které opticky propojuje oba prostory. Strop byl obnažen na betonovou strukturu. Nábytek a obklady jsou vyrobeny na míru firmou Triant, židle byly zakoupeny na bazarech, stejně jako světla a doplňky.

Designéři a majitelé jsou velmi spokojeni s celkovým designerským dojmem a pozitivními odezvami zákazníků.

11.03.2018