AUDIOVIZUÁLNÍ STUDIO BOX51, PRAHA

AUDIOVIZUÁLNÍ STUDIO BOX51, PRAHA

 

Studio Box51 představuje kreativní oázu, kde se mísí chladný severský styl s retro rozpustilou atmosférou prosluněného jihu. Zadáním projektu bylo navrhnout variabilní prostor nabízející multifunkčnost a snadnou mobilitu nábytku podle aktuálních potřeb využití studia.

(kategorie: veřejný interiér II; autor a přihlašovatel: Ing. Kateřina Kratochvílová, www.katerinakersey.com)

Studio Box51 představuje kreativní oázu, kde se mísí chladný severský styl s retro rozpustilou atmosférou prosluněného jihu. Zadáním projektu bylo navrhnout variabilní prostor nabízející multifunkčnost a snadnou mobilitu nábytku, dle aktuálních potřeb využití majitelů. Dominantou ateliéru je v tomto případě otevřená prostorná kuchyně v moderním industriálním stylu s ostrůvkem uprostřed, která poskytuje kvalitní zázemí pro natáčení a focení gastronomických show nejrůznějšího žánru. Kromě již zmíněné kulinářské zóny se zde také nachází zasedací stůl a komfortní chill-out koutek, jenž dohromady vytvářejí perfektní podmínky pro networkingová setkání, kurzy a workshopy s foto/video/food/ tématikou. Nechybí tu ani nezbytný kancelářský prostor určený k administrativě, postprodukci a editaci získaných materiálů. Samozřejmostí pak je natáčecí stage včetně praktického make-up stolu, vyhrazeného pro práci stylistů a vizážistů.

Co se týče estetického zpracování interiéru po stránce barevnosti, stylů a výběru vhodných materiálů, snažili jsme se dodržet nadčasový černo-bílý „dress code“ charakteristický pro tento typ odvětví. Zároveň jsme mu však vdechli potřebnou dávku života, hravosti a osobní identity za pomoci vhodně zvolených kusů nábytku v akcentní petrolejově modré, hořčicově žluté a červené barvě. Bezesporu nepřehlédnutelným stavebním prvkem ateliéru jsou povrchové úpravy zdí. Za kuchyňskou linku byla zvolena instalace bílého cihlového obkladu, který v celé ploše prostor opticky zvětšuje. Na protější fotografickou stěnu jsme aplikovali stěrku v imitaci betonu, dodávající místnosti potřebnou hloubku. Přenesením přírodního dekoru dřeva a zeleně ve formě sukulentů a bylinek do interiéru, jsme docílili propojení interiéru s exteriérem. Ten tvoří, díky celoskleněné severní stěně budovy, nedílnou součást navrženého celku.

Račte vstoupit a usadit se na komfortní pohovku, ze které se vám již nebude chtít odejít.

Také byste chtěli vlastnit originálně zařízený, funkční interiér pro vaše podnikání? Žádný problém, umím vyslechnout vaše přání a navrhnout kavárnu, restauraci, kancelář či hotel reflektující potřeby vaše i vašich zákazníků.

08.03.2018